8. razred

Živjo. Za danes sem ti pripravila naloge utrjevanja nepravilnih glagolov. Oglej si risanko na povezavi zgoraj.

Povedi v risanki dopolni z ustrezno obliko glagola v oklepaju. Uporabi obliko glagola za pretekli čas (past simple).

S klikom na moder gumb s puščico preveri pravilnost svojih odgovorov.

Risanko si oglej še enkrat.

Izberi poljubnih pet povedi iz risanke in jih prevedi v slovenščino.

 

31. 3.2 2020 Živjo. danes bova ponovila pretvarjanje merskih enot. V dokumentu spodaj imaš vse pretvorbe, dobro si jih poglej, nato reši naloge. Se slišiva za dodatno razlago in se dogovoriva za pouk na daljavo prek videokonference.

PRETVARJANJE MERSKIH ENOT
PDF – 254.9 KB 19 downloads

7. 4. 2020 Hojla. Danes dokončava seminarsko nalogo za fiziko. Po mailu sem ti poslala dopolnjen in razdelan osnutek, zdaj si na vrsti ti, da dopolniš in zapišeš vse potrebno. Pri matematiki bova utrjevala premo in obratno sorazmerje - učiteljica vam je v spletni učilnici pripravila super razlage - oglej si jih še enkrat, nato skupaj rešiva in pregledava dane naloge.

https://youtu.be/uL1zw3O8Xp0

Zdaj obravnavate krog - pripravi vprašanja, da pojasniva še kakšne nejasnosti. Se slišiva in vidiva :)

Popoldne pa ven -  na sonce in na kolo, za zdravo telo in prezračene možgane :)

14. 4. 2020 Pozdravljen. Danes imam zate eno bolj tehnično in ekološko usmerjeno nalogo :) Iz starih revij ali reklam si lahko izdelaš škatlo za odlaganje kakšnih manjših stvari, lahko pa jo v tem velikonočnem času uporabite za dekoracijo ali shranjevanje. V povezavi spodaj je lepo prikazan celoten postopek, za eno škatlo potrebuješ od 32 do 38 papirnih zvitkov. Mislim, da to ni prezahtevno in preveč zate, ker imaš zanimive ideje, lahko oblikovno kaj dodaš in narediš škatlo po svojem okusu. upam, da boš v nalogi užival.

Želim ti lep vikend in ostani zdrav. 

https://www.youtube.com/watch?v=SFfoEEYkO0k

21. 4. 2020 Živijo. Danes ali jutri se spet slišiva in bova odpravljale primanjkljaje in težave na učnem področju. Pripravi vprašanja :) Jaz pa ti pošiljam minimalne cilje za matematiko, da boš natanko vedel, kaj je treba znati na koncu leta.

Kako je kaj s seminarsko nalogo za fiziko? Se je že veselim. Zdaj bi že morala biti končana :)

 

5. 5. 2020 Pozdravljen. ker se učite o krogu, sem ti danes pripravila kratko PPT razlago, ki ti jo lahko obrazložim tudi prek video klica. Naloge, ki jih morate opraviti za šolo, lahko potem skupaj pregledava in ugotoviva ali so še kakšne nejasnosti.

Se slišiva/vidiva.

12. 5. 2020 Zdravo. Danes utrjujeva snov za ustno spraševanje. Včeraj sva del snovi že predelala po video klicu, tukaj pa ti pripenjam razlago in naloge za utrjevanje. 

http://www.osbos.si/ekemija/e-gradivo/5-sklop/index.html

19. 5. 2020 Pozdravljen. Danes on 9.00 se vidiva prek zooma in bova ustno predelala naloge v spodnjem dokumentu, kjer so zbrani vsi minimalni cilji. Skupaj bova rešila naloge in obrazložila, kar bo treba. Pripravi si tudi periodni sistem elementov, da bova utrjevala poimenovanja.

tukaj imaš kviz za interaktivno utrjevanje poimenovanj elementov, poznavanja skupin, period ter delitve elementov.

https://www.thatquiz.org/sl-m/naravoslovje/periodni-sistem-elementov/

https://ptable.com/

25. 5. 2020 Pozdravljen. Danes imam zate eno nalogo za urjenje možganov in koncentracije. Vaja je vizualno kar zahtevna in lahko povzroči občutek prividov...če se ob vaji ne boš počutil dobro, jo prekini, sicer poglej do konca. Če ti bo všeč, jo lahko še kdaj ponoviš. Midva pa se tudi kaj slišiva v živo, da mi poveš, kako je bilo v šoli. :)

2. 6. 2020 Pozdravljen. Ob 10. 15 se slišiva prek video klica in dogovoriva glede učenja in ocenjevanja biologije. Jutri pa se vidiva v šoli. :)

Click here to add text.

Create a Free Website With Webador